Tysfjord ASVO blogger om duodje

Tysfjord ASVO satser på duodje, både dipma (myk) duodje og garra (hard) duodje. Vi har lagt vekt på å skape et produksjonsmiljø som inspirerer til produktutvikling og produksjon, og læring. Vi ønsker å bidra til et aktivt duodjemiljø og har åpnet våre dører for alle som har lyst å være med. Vi oppfordrer hver enkelt til å ta med seg sin kunnskap og erfaring inn i et arbeidsmiljø som stimulerer til vekst og egenutvikling. Vi ønsker å fremme lokal kompetanse og bruker lokale utøvere som veiledere. Vår læringsfilosofi er at øvelse gjør mester. Vi ønsker også å bidra til bruk av samiske ord og begreper, og har derfor samlet duodjeord. Dette er tilgjengelig på hjemmeside www.tysfjordasvo.no og i våre lokaler.

DSC_0113 fra onsdagsduodje

DSC_0119fra duodjekveld på Arran

På vår hjemmeside www.tysfjordasvo.no finner du også informasjon om det som foregår i regi av / på Tysfjord ASVO.

Tysfjord ASVO har, i samarbeid med Árran julevsáme guovdásj/lulesamisk senter og duodjeforeninga Duodje Nordlánnda, gjort et løft for å styrke duodje som næring i lule- og pitesamisk område. Prosjektet er støttet av Sametinget og Nordland Fylkeskommune. Árran har tatt arbeidsgiveransvaret for vårt felles duodje prosjekt. Her finner du en oversikt over hva som skjer i regi av prosjektet.

Gjennom duodjebloggen ønsker vi å formidle noe av den aktiviteten som forgår i vårt område. Her legger vi ut historier, bilder, video, og noen gjør det selv veiledninger. Vår rolle er å administrere bloggen og sørge for at den er aktiv. Vi har som ambisjon å legge ut minst et innlegg i uken. Det kan være bilder fra vår duodjeutstilling, fra vår produksjon eller fra vårt butikkutsalg.

Det finnes mange ulike erfaringer og tradisjoner som vi også ønsker å få delt i duodjebloggen. Vi ønsker innlegg fra alle som er interessert i duodje, både utøvere og brukere. Innleggene kan enten sendes til oss per mail: post@tysfjordasvo.no eller vi kan legge deg inn som bidragsyter.

Vi gjør oppmerksom på at alt som publiseres er offentlig og tilgjengelig for alle. Vi forventer at man ved bruk av bilder/video/annen informasjon fra nettstedet informerer om kilden.

Vi håper duodjebloggen kan inspirere etablerte duodjeutøvere og motivere nye utøvere. Vi håper også at den kan bidra til økt etterspørsel, og sist men ikke minst bidra til at duodjeutøvere får lyst til å etablere seg i vårt område.

Drag, den 20.2.2013

Beate Ráhka-Knutsen, Daglig leder

3 responses to “Tysfjord ASVO blogger om duodje

  1. Gratulerer med kjempe flott blogg!! Utrolig viktig å dokumentere å ta vare på kulturen og tradisjonene. Dette er en perfekt måtte å spre kunnskapen til alle som har lyst å prøve seg, og til alle som ønsker å lære noe om samisk kultur.

  2. Gratulerer med Duodjeblogg! Og takk for åpningsseremonien. Det var en fornøyelse for oss på Árran å overvære dette. Ingen av oss har tidligere vært på bloggåpning. Flott med oppskrift på kaffepose og ellers mange flotte bilder. Lykke til med det videre arbeidet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s